Kojeen käyttäjälle

Kuuloliike Noora Kultarinta - kojeen käyttäjälle - Kuulokojeen käyttö

Kuulokojeen käyttö

Kuulokojeet edustavat nykyään uusinta digitaalista tekniikkaa. Ne ovat pieniä, siroja ja tuskin havaittavissa korvassa - ja värejä löytyy monia mistä valita!

Korvalehden takana pidettävä korvantauskoje on yleisin kojetyyppi, jossa vahvistettu ääni johdetaan kojeen koukun, väliletkun ja yksilöidyn korvakappaleen yhdistelmän kautta korvaan. Korvantauskojeet voivat olla hyvinkin huomaamattomia.

Kuuloliike Noora Kultarinta - kojeen käyttäjälle - heikentynyt kuulo

Heikentynyt kuulo

Ajoissa hankittu kuulokoje voi siirtää muistisairauden puhkeamista. Kyky kuulla ja keskustella asioista ovat tärkeitä toimintoja, jotka pitävät vireyttä yllä ja tekevät elämästä paljon rikkaamman.

Kuulokoje helpottaa huonokuuloisen arkielämää - se on tärkeä henkilökohtainen apuväline, joka auttaa hyödyntämään jäljellä olevaa kuuloa.

Kuuloliike Noora Kultarinta - kojeen käyttäjälle - kuulontutkimus

Kuulontutkimus

Kuulokojeen hankinta aloitetaan aina kuulontutkimuksesta, jotta asiakas saa parhaimman mahdollisen kuulokojeratkaisun. Kuulontutkimuksessa eli äänesaudiogrammissa  annetaan eri korkuisia piippausääniä eri taajuuksilla, jonka avulla määritellään asiakkaan kuulokäyrä. Puhetestissä tutkitaan asiakkaan kuulemien sanojen erotuskykyä.

Kuulokojeen hinta riippuu kuulokojeen suorituskyvystä - kojeita on saatavilla yksilöllisistä korvakäytäväkojeista korvantauskojeisiin. Kaikkiin kojeisiin valmistetaan yleensä yksilöllinen korvakappale.

Ensimmäisellä käynnillä asiakkaan kuulo tutkitaan, käydään läpi kuulovian aste ja kuntoutusmahdollisuudet. Toisella käynnillä asiakkaalle sovitetaan yksilöllisesti valmistetut kuulokojeet, jotka hienosäädetään asiakkaan kuuloon sopivaksi. Kuulokojeen saa tämän jälkeen kotikokeiluun. Kolmannella käynnillä tehdään lopullinen ostopäätös ja kuulokoje luovutetaan asiakkaalle.

Kuuloliike Noora Kultarinta - kojeen käyttäjälle - kuulokojeen huolto

Kuulokojeen huolto

Kuulokojetta täytyy aina silloin tällöin huoltaa, jotta se toimii hyvin ja kestää pitkään. Piipahda vaikkapa kauppareissun yhteydessä Kuuloliikkeessä – Noora auttaa mielellään huoltoon ja korjauksiin liittyvissä huolissa!

Sovi aika! 

Kuuloliikkeen palveluihin kuuluvat kuulontutkimuksen lisäksi myös mallinotto korvakappaletta tai yksilöllisiä kuulonsuojaimia varten, tuki kojeen käytössä ja huoltamisessa sekä opastus ja neuvonta kuuloon liittyvissä asioissa. Sovi aika jo tänään!